Saptamana trecuta m-a tot incercat o raceala careia i-am venit de hac fara medicamente, caci combinatiile chimice uneori ma pun pe fuga si nu imi plac. Incerc sa le evit cat pot de mult.

Cum am evitat eu raceala zilele trecute:

  •  ceai de ghimbir cu multa lamaie, si am variat cu ceai de ghimbir cu sirop de catina
  • fresh-uri de portocale si mere, sucuri naturale de portocale si mere, in care am pus cateva grame de laptisor de matca
  • o ceapa decojita si spalata in care se infige o furculita. se pune treaba intr-un pahar, langa patul tau; acesta este un leac babesc, trage raceala. La noi a functionat de fiecare data
  • sesiune de inhalare cu inhalant cumparat de la Plafar, o combinatie de conifere

Cam asa a fost, am trecut cu bine peste incercari si sper sa nu mai apara altele 🙂

Cum toata saptamana am facut sucuri rapide – ma refer aici ca merge repede curatatul portocalelor, merele eu le pun cu tot cu coaja, doar le spal bine de tot, azi, sambata, am zis sa fac niste sucuri care necesita mai mult timp. Fie vorba intre noi, cine are chef in timpul saptamanii sa stea si sa bibileasca la fructe si legume pentru sucuri sau smoothie-uri? Eu una nu 🙂

Ieri cand am iesit de la birou m-am oprit la aprozarul meu preferat, si pentru ca aveau spanac proaspat, a incoltit in mine ideea unui suc – bomba cu spanac si alte minuni crude 🙂 Am cumparat un kilogram, gandindu-ma ca va fi numai bun pentru facut sucuri pe weekend. Apoi m-am gandit si la niste mere si la niste rodii. Rodiile au devenit fructele mele preferate in sezonul rece.

20141108_113202

 

20141108_113218

Spanacul se spala bine bine bine!!! Eu de obicei il las intr-un castron cu apa, sa scape de toate impuritatile si schimb apa de cateva ori. Merele le las cu coaja, iar rodiile le desfac repede.

Se pun toate la blender sau la storcator, fiecaruia cum ii place. Efectele difera putin, zic in general, insa daca folosesc rodii, prefer sa storc, asa m-am obisnuit. Azi am facut unul la blender – primul, pe care nu l-am pozat, iar al doilea suc/smoothie, l-am facut la storcator, sa incerc si varianta asta. Totusi, raman la ideea de blender, fiecare alege cantitatea de apa pe care o foloseste, dupa preferinte.

Nu mai facusem de ceva timp nimic cu spanac, insa e bine sa incercam si lucruri noi, nu-i asa?

20141108_114748

20141108_114731

Asta a fost deliciul de azi, foarte sanatos si hranitor, bomba de vitamine la pahar 🙂

E adevarat ca sunt unele sambete in care facem pancakes, dar acelea sunt foarte rare, foarte dese sunt cele in care facem sucuri, salate si alte minunatii crude 🙂

 

Comments

comments