V-am povestit intr-o postare de anul trecut, cum am inceput un weekend minunat cu Solaris, cand am primit spre testare cosuletul cu tot felul de minunatii Solaris, si am zis ca o sa le iau pe rand, sa va povestesc despre ele, mai ales despre cele care m-au “uns” direct la suflet 🙂

20150104_150609 (1)

 

Exista doua produse din cosul Solaris pe care l-am primit care mi-au placut foarte mult, unul este uleiul de cocos presat la rece – atentie, este diferit de celelalte obtinute prin alte procedee, asta nici eu nu stiam pana acum, iar al doilea este uleiul de argan, pe care am sa vi-l prezint intr-o postare viitoare.

Ca sa intelegeti de ce am doua borcanase de ulei de cocos, pe primul – cel de 100ml l-am primit, pe al doilea, l-am cumparat, pentru ca mi-a placut mult de tot si l-am folosit in diferite feluri toata luna decembrie si am de gand sa continui. Sa ne intelegem, nu este prima oara cand folosesc ulei de cocos, am mai avut unul, insa a fost dat uitarii din cauza de miros, si ascuns in casa pe undeva, nici nu stiu acum daca l-am aruncat sau nu. Insa uleiul de cocos de la Solaris e la ani distanta de acela, care nu intra in piele, mirosea… mda… si cam atat 🙂

In ce priveste uleiul de cocos cred ca s-a facut mare valva in ultimii ani, este aproape la fel de iubit de “presa de specialitate” ca si fratele lui uleiul de argan, tin minte anul trecut pe la inceputul anului, era un articol f complex in Vanity Fair sau Vogue, nu mai tin minte bine, un beauty editor folosise luni de zile uleiul de cocos, inlocuind o gramada de produse cosmetice. Cam asta am facut si eu. Iata ce intrebuintari cosmetice i-am gasit:

  • demachiant – ulei de cocos, lotiune micelara = rezultat un ten perfect, chiar si dupa machiaje “grele” de sarbatori
  • ulei de corp pentru masaj – miroase demential, hidrateaza profund
  • masca de fata – singur sau alaturi de o banana coapta si bine pasata
  • tratament pentru maini – la fel ca vechii budisti, 5 minute de masaj al mainilor cu ulei fac minuni
  • crema pentru calcaie
  • masca de par, pentru fire obraznice si varfuri uscate
  • impreuna cu Sare roz de Himalaya, tot de la Solaris, exfoliaza excelent tenul, insa nu il lasa uscat si iritat, ramane hidratat de la uleiul de cocos

20150104_150657

In borcan, tinut la temperatura camerei, uleiul de cocos Solaris are o consistenta solida, dar nu foarte solida, imediat dupa ce ne servim din borcan, devine lichid, nu e nevoie sa fie incalzit, ca si untul de cacao, de exemplu, care e foarte solid – cel putin variantele brute pe care le-am folosit eu asa erau.

Dincolo de toate binefacerile lui, cel mai mult m-a innebunit de la inceput mirosul lui. Mama, mama, miroase atat de bine, demult nu am fost atat de incantata de un produs cosmetic care sa miroase atat de bineee! Si am aflat si secretul, este din cauza presarii la rece, care ii mentine proprietatile naturale.

Nu cred ca mai are rost sa va spun cat imi place produsul, dovada ca am terminat primul borcan si am cumparat inca unul, intr-o cantitate mult mai mare.

Ah! Cat pe ce sa uit! L-am folosit si la unt de corp handmade-homemade, un unt de corp pe care mi-l fac cam o data pe luna, deoarece iarna pielea mea este destul de uscata si am nevoie de chestii grase care sa o ajute sa treaca cu bine peste sezonul rece. Despre untul de corp pe care mi-l fac acasa am sa va povestesc in curand, am o reteta, insa de multe ori merge si la rece, iar ultima oara am inclus uleiul de cocos, iar mirosul a fost pe masura, nu a mai fost nevoie sa imbunatatesc mirosul cu alte uleiuri esentiale.

Noutati despre produsele Solaris putem afla de pe pagina Solaris Belsug din Natura , chiar azi m-am laudat unei prietene despre sarea roz de Himalaya de la Solaris pe care am inceput sa o folosesc de curand in bucatarie, iar in seara aceasta i-am dat o sansa si am combinat sarea roz cu uleiul de cocos si a iesit un exfoliant de ten natural, usor de facut si foarte ieftin!

Voi ati incercat uleiul de cocos pana acum? Cum vi se pare cel de la Solaris?

 

Comments

comments