aaaa

 

ab

 

aab

 

aaaaaa

 

aabb

 

adadada

 

 

Iubesc decoratiunile pentru Craciun (apropo, daca nu ati vazut acest DIY, acum e momentul), mesele aranjate, dichisite, cu tacamuri complete si seturi de portelan fin… sa nu ma intelegeti gresit … o casa prea decorata, in culorile clasice de Craciun: rosu, verde, auriu… cu de toate, risca sa para prea… incarcata.

Ar fi frumos sa gandim tot ansamblul de dinainte, sa existe un echilibru in decoratiunile de sarbatoare, pentru ca: sa decorezi totul, incepand de la brad, usa de la casa sau apartament, ferestre, mobila, caine, pisica, masa cu farfurii speciale de Craciun, servetele, iar stapana casei cu niste coarne de ren in par… mi se pare prea mult. Undeva trebuie sa avem un respiro de la culorile de sarbatoare…

Ceea ce am facut si de Pasti, si ce o sa fac si de Craciun, am sa cumpar niste flori in culori neutre – as spune alb sau crem, m-as duce maaaxim pana la trandafiri sau frezii galbene, si le-as aseza intr-o vaza care sa nu aiba legatura cu sarbatoarea. Sa fie o gura de aer, un contrapunct, spuneti-i cum vreti. In luna decembrie inca avem crizanteme la piata, la preturi foarte bune, 2, 3 lei un fir cu 3, 4 crizanteme mici. Alaturi de ele putem pune floarea miresei, care costa tot cam asa ca si crizantemele, sau orice alta verdeata se potriveste sau putem lasa doar florile in vaza, fara alte aranjamente, ideea e sa pastram o simplitate si o neutralitate in tot ansamblul pe care il concepem pentru sarbatori. Distractia nu e mare, cu 15 – 20 de lei putem avea un aranjament neutru pe masa de Craciun.

Voi ce aranjamente mai pregatiti pentru Craciun?

 

Comments

comments