Momentan, dimineata de sambata mi se pare cea mai incarcata de relaxare 🙂
Dimineata si ziua de duminica, in schimb, presupune deja ganduri: sa mai gatesc ceva, sa ajunga si pe maine, sa imi planific in mare agenda pentru saptamana care urmeaza, neaparat niste tratamente de beauty, pentru par, pentru ten, pentru corp, incerc sa imi planific cat de cat tinutele pentru zilele ce urmeaza… si dupa atata activitate, ti se face foame si pofta de ceva bun si rapid.
De ceva timp, focaccia e la mare moda pentru noi, si nu prea trece o saptamana (mai libera) fara sa nu mancam o tava de focaccia delicioasa, iar reteta iubita o sa vina in curand 🙂
Aveam inca niste foccacia si ma gandeam cum sa o pun mai bine in valoare! Asa ca m-am gandit sa fac niste rosii umplute. O idee foarte buna pentru brunch-ul de sambata sau duminica sunt rosiile umplute si coapte cu prosciuto crudo, ciuperci si cascaval.
E o reteta cat se poate de simpla, potrivita pentru o cina rapida, dar si pentru weekend, unde mai pui ca totul e foarte delicios si satios? Ok, nici la capitolul calorii nu sta deloc prost… 🙂
Eu am folosit asa: 6 rosii medii, carora le-am taiat capacul, am scos pulpa de dinauntru, dar am pastrat sucul lor pentru compozitia de sunca si ciuperci.
E o reteta cat se poate de simpla, potrivita pentru o cina rapida, dar si pentru weekend, unde mai pui ca totul e foarte delicios, dar si foarte satios? :)Am folosit 6 rosii medii, carora le-am taiat capacul, am scos pulpa de dinauntru.
Le-am lasat cu capul in jos sa se scurga cat mai bine, cat pregatesc umplutura.
Intr-o tigaie am aromatizat cateva picaturi de ulei de masline cu usturoi si ardei iute, apoi am adaugat 100gr proscuito crudo, iar dupa ce a facut crusta, am pus si ciupercile, cam 150gr.
Dupa vreo 2 minute am adaugat in tigaie sucul ramas de la rosii, multe frunze de busuioc din productie proprie, si am mai lasat la foc mic inca vreo 2, 3 minute, amestecand mereu.
Gata umplutura, am umplut fiecare rosie, iar deasupra am pus cascaval de capra ras, cat mai mult in fiecare rosie 🙂 Am asezat rosiile pe un vas yena, si am dat la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand cascavalul de deasupra incepe sa se rumeneasca.
Leave a Reply