Saptamana trecuta am facut de mai multe ori salata argentiana, o salata foarte-foarte simpla si deosebit de delicioasa! Nu e singura salata pe care am facut-o in ultimele saptamani, am facut o gramada, chiar o gramada, doar de-as avea un pic mai mult timp sa le astern pe hartia electronica, hm, asta ar fi ceva!

Salata argentiniana e una din preparatele mele preferate, merge perfect pe canicula, se face foarte repede, e sanatoasa si foarte gustoasa. Bonus: cel mai bine se mananca rece, proaspat scoasa din frigider! Sigur ca daca aveti soti carnivori vor spune ca branza telemea si oul nu sunt indeajuns, eu zic ca merge si un gratar alaturi, pentru o bomba de proteine 🙂

Asadar, este foarte foarte simplu:

  • 200 gr branza telemea de vaca – eu folosesc ori telemea de la Lidl ori din cea bio de la Auchan
  • 300-400gr rosii, aici fiecare are preferintele lui, poate va place cu mai multe rosii, poate cu mai multa branza, e o salata care da liber la jonglat cu cantitatile, am vazut si variante pe net cu gramajul de rosii si telemea identic
  • 2 oua tari, fierte, proaspete
  • un catel de usturoi
  • sare eu zic ca nu necesita, avand in vedere ca avem telemea destula, dar vorba aia … stiu pe cineva care ar pune sare 🙂
  • seminte de pin Solaris – semintele de pin sunt semintele mele preferate pentru salate, orice salate, cumpar intotdeauna de la Solaris

 

20150724_134227

 

Comments

comments