Am lasat deoparte rubrica blogului Foodie Goodie, dar am de gand sa ma ocup de ea mult mai bine de acum incolo. Am lipsit cam mult, dar am avut parte de o gramada de evenimente si efectiv nu m-am putut mobiliza sa mai scriu pe blog…

De cand am inceput sa gatesc, imi place sa gatesc “corect”. Nu spun ca exista un singur fel de a face lucurile corecte in bucatarie, caci bucataria daca nu tine de imaginatie, nu e ok, insa imi place sa incerc retete originale, sa ma gandesc la povestea lor, la cum au fost inventate, la cum au fost imbunatatite in timp… Acum cativa ani mi-am cumparat cartea 77 Retete celebre si povestile lor si mi-a placut mult, o mai rasfoiesc din cand in cand, e cartea din care am gatit cel mai mult, deoarece imi plac retetele celebre, cele originale!

Sunt cateva retete la care tin, in special cateva din bucataria italiana, pe care o ador, si ma enerveaza de foarte multe ori cand prind pe la restaurante retete de carbonara cu smantana, bolognese cu ketchup de supermarket ieftin si tot asa… De asta selectez cat se poate de bine restaurantele unde mananc. Prefer sa aleg pe spranceana, decat sa incerc multe si proaste..  In fine. Sa purcedem.

Spaghetele carbonara isi au originea in frumoasa Roma,

 

20140706_180539

Spaghetele carbonara sunt cat se poate de simple, e nevoie de foarte putine ingrediente, dar ingrediente de calitate, aici fiecare stie cat doreste sa investeasca in gust si in calitate.

Se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba, adaugam un strop de sare. Uleiul e la latitudinea fiecaruia, Italienii spun ca nu-i nevoie sa adaugi ulei in apa in care fierb pastele, e suficient sa invarti de cateva ori in ele. Eu in general pun, am impresia ca le face mai alunecoase 🙂

Hai sa spunem ca facem 500 de grame de paste. La aceasta cantitate, 300 de grame de bacon de buna calitate va fi de ajuns. Aici, pana la urma, e si o chestiune de gust. Insa, la carbonara, carnea trebuie sa fie cam de 2 ori mai putin decat pastele. Baconul se pune la prajit, iar intre timp, ne ocupam de sos. Eu folosesc doua oua intregi si un galbenus, pe care le amestec bine cu 100 de grame de parmezan, si un strop de piper. Sare nu mai pun, e de ajuns din bacon si din parmezan. Plus, am pus deja sare pe pastele care fierb. Stim ca nu se spala pastele, nu-i asa?

Cand pastele sunt aproape al dente, le scurgem de apa, le adaugam peste bacon, iar apoi sosul de oua cu parmezan. Fara smantana, fara smantana, va roaga toata Roma. Optional, inca un strop de parmezan, depinde de gustul fiecaruia. Eu de obicei mai pun o tura, ca-mi place 🙂

Da, este o bomba calorica, fara indoiala, dar este genul de comfort food care te face sa te simti bine, fara sa te gandesti la calorii ( eu oricum nu m-am gandit niciodata la ele, sunt o norocoasa), e o reteta de care trebuie sa te bucuri si sa o savurezi pe indelete!

20140706_180821

Ia priviti ! Poze delicioase!

20140706_180809

20140706_180753

 

Pofta buna! 20140706_180839

Comments

comments