Feng Shui pentru dormitor 🙂

Principiile Feng Shui sunt vechi de peste 4000 de ani, si totusi, europenii inca nu sunt atat de familiarizati cu reglulile feng shui. Mai exact, este vorba de niste principii ale designului interior care asigura un flux bun de energie.

Inteleptii chinezi care au pus bazele Feng-shui-ului, au spus mereu ca tot ceea ce ne inconjoara este incarcat de energie. Chiar si obiectele statice, din casele noastre, au energie, nu sunt deloc pasive. La fel e si cu corpul uman, chiar daca dormim, mintea noastra este activa si gandeste in continuare, daca nu se impune o relaxare

Am adunat cateva reguli feng shui care ar fi bine sa le aplicam in dormitorul nostru, pentru a pastra armonia cuplului, si pentru a avea o atmosfera relaxanta in acea incapere. Usa dormitorului trebuie sa se deschida cel putin 90 de grade, altfel norocul nu poate intra in dormitor, pentru ca nu are suficient loc.
Patul din dormitor trebuie pozitionat strategic, asa incat sa poti sa vezi usa dormitorului, dar totusi sa nu fii indreptat cu picioarele spre usa, deoarece nu este o pozitie buna. Patul nu trebuie asezat langa vreun unghi ascutit al camerei, deoarece nu aduce armonie.
Iluminarea se face cel mai bine cu lumanari sau veioze si lampi, pentru o atmosfera mai calda si mai romantica. Daca aveti oglinda in dormitor, fie ca e mare, fie ca e mica, aceasta nu trebuie sa reflecte nici usa, nici fereastra, deoarece oglinda astfel pozitionata, indeparteaza fluxul bun al energiei pozitive inspre afara.
Apa nu este un element ce trebuie sa se regaseasca in dormitor. Prezenta apei intr-o locuinta este recomandata, fiind o sursa care aduce bani si noroc in casa, dar nu trebuie pozitionata in dormitor, deoarece atrage vulnerabilitatea asupra acelora care dorm in acel spatiu.
Culorile care ar trebui sa predomine in dormitor sunt cele pastelate. Nu alb-neon, nu culori puternice, ci bej cald, albastru, verde foarte deschis, liliachiu, roz. Atunci cand intri in aceasta incapere, ar trebui ca atmosfera camerei sa te relaxeze, sa te insenineze, sa te faca sa uiti de toate problemele acumulate peste zi.
Aparatele electronice au campuri magnetice care creeaza stari de agitatie. Cel mai bine este sa le eliminam din camera in care dormim, si daca totusi nu putem, atunci sa asezam niste cristale langa ele, pentru a fluidiza fluxul de energie.
Este bine ca in dormitor sa avem niste plante, insa nu mai inalte de 1m, pentru a improspata aerul si pentru a armoniza energia din colturile goale ale dormitorului.

 

O parte a acestui articol o puteti gasi si aici!

Comments

comments