Pana sa incep diversificarea, am citit foarte multe despre acest subiect. Am inceput sa citesc repede, de cand bebe avea vreo 2-3 luni, pentru ca asa sunt eu, pana nu citesc cateva carti, parca nu ma pot ocupa de niciun proiect nou 🙂

Informatia exista peste tot, nu mai avem scuza ca nu stim sa diversificam bebelusii, nu mai e ca pe vremea mamelor noastre cand exista o singura carte pentru ingrijirea bebelusului, cu sfaturi care acum nu se mai potrivesc, nici dinamicii sociale, nici, nici nici… Eu intotdeauna spun ca nu mai avem scuza pentru lipsa de informare! Internetul este foarte plin de informatii, trebuie sa stii unde sa cauti, deoarece nu orice informatie este buna si nu orice medic e la curent cu ultimele recomandari, chiar si pediatru fiind. Alege o sursa sigura, carti, un pediatru sau un nutritionist bine pregatit, care nu da sfaturi dupa ureche! Intotdeauna e bine sa consultam mai multe surse pentru a o stabili pe cea in care credem. Sigur ca este foarte comod sa ne lasam pe tanjeala, insa, pana la urma e sanatatea copilului nostru in joc, si nu, sfaturile de diversificare din anii 70 nu se mai aplica acum. Sa invatam sa ne informam!

Mai jos avem un piure de patrunjel si pastarnac, facut in aparatul de aburi, cu un strop mic mic de ulei de masline 🙂

Este o combinatie potrivita pentru primele luni de diversificare, 6-9luni.

La noi aceasta combinatie a fost de mare succes, insa bebelusii sunt diferiti, si e normal. Radacinoasele sunt cele mai potrivite pentru inceputul diversificarii, fie ca adoptam diversificarea clasica, fie ca mergem spre blw – baby led weaning, sunt blande cu stomacelul bebelusului, si toate studiile spun ca, cel mai potrivit pentru inceperea diversificarii este sa dai alimentele care au intrat primele in alimentatia omului, inca de acum zeci de mii de ani.

 

20151003_154542

Comments

comments