Suc natural de spanac, mar si rodie
Saptamana trecuta m-a tot incercat o raceala careia i-am venit de hac fara medicamente, caci combinatiile chimice uneori ma pun pe fuga si nu imi plac. Incerc sa le evit cat pot de mult.
Cum am evitat eu raceala zilele trecute:
- Â ceai de ghimbir cu multa lamaie, si am variat cu ceai de ghimbir cu sirop de catina
- fresh-uri de portocale si mere, sucuri naturale de portocale si mere, in care am pus cateva grame de laptisor de matca
- o ceapa decojita si spalata in care se infige o furculita. se pune treaba intr-un pahar, langa patul tau; acesta este un leac babesc, trage raceala. La noi a functionat de fiecare data
- sesiune de inhalare cu inhalant cumparat de la Plafar, o combinatie de conifere
Cam asa a fost, am trecut cu bine peste incercari si sper sa nu mai apara altele 🙂
Cum toata saptamana am facut sucuri rapide – ma refer aici ca merge repede curatatul portocalelor, merele eu le pun cu tot cu coaja, doar le spal bine de tot, azi, sambata, am zis sa fac niste sucuri care necesita mai mult timp. Fie vorba intre noi, cine are chef in timpul saptamanii sa stea si sa bibileasca la fructe si legume pentru sucuri sau smoothie-uri? Eu una nu 🙂
Ieri cand am iesit de la birou m-am oprit la aprozarul meu preferat, si pentru ca aveau spanac proaspat, a incoltit in mine ideea unui suc – bomba cu spanac si alte minuni crude 🙂 Am cumparat un kilogram, gandindu-ma ca va fi numai bun pentru facut sucuri pe weekend. Apoi m-am gandit si la niste mere si la niste rodii. Rodiile au devenit fructele mele preferate in sezonul rece.
Spanacul se spala bine bine bine!!! Eu de obicei il las intr-un castron cu apa, sa scape de toate impuritatile si schimb apa de cateva ori. Merele le las cu coaja, iar rodiile le desfac repede.
Se pun toate la blender sau la storcator, fiecaruia cum ii place. Efectele difera putin, zic in general, insa daca folosesc rodii, prefer sa storc, asa m-am obisnuit. Azi am facut unul la blender – primul, pe care nu l-am pozat, iar al doilea suc/smoothie, l-am facut la storcator, sa incerc si varianta asta. Totusi, raman la ideea de blender, fiecare alege cantitatea de apa pe care o foloseste, dupa preferinte.
Nu mai facusem de ceva timp nimic cu spanac, insa e bine sa incercam si lucruri noi, nu-i asa?
Asta a fost deliciul de azi, foarte sanatos si hranitor, bomba de vitamine la pahar 🙂
E adevarat ca sunt unele sambete in care facem pancakes, dar acelea sunt foarte rare, foarte dese sunt cele in care facem sucuri, salate si alte minunatii crude 🙂
Ah, combinatiile cu fructe si legume nu prea imi plac.
Eu bag la blender des mere, prune, kiwi si ce mai gasesc. Si imi place mult sa-mi storc o portocala si o grefa, sucul e foarte fain.
Am facut acum doua saptamani suc din sfecla si morcov (medicul mi-a recomandat sa raman la ele doua, fara mere sau altele) si mi s-a parut asa de rau… L-am baut cam in sila, repede, pe stomacul gol si mi-a fost rau de la el. L-am terminat a doua zi, baut mai dupa masa, in cantitati mai mici si nu mi-a mai fost rau, dar alta data nu mai fac.
sfecla e drept ca nu am incercat si nu prea ma tenteaza.
aici cred ca e vorba de gusturile fiecaruia.
important e sa mentinem un echilibru si sa incercam sa mancam si mancare putin procesata.
weekend placut!
p.s. nu stiu ce e cu comentariile, nu poti sa te abonezi, incerc sa instalez disqus, nici ala nu vrea… hmmm… cred ca asta nu e ziua mea, pur si simplu :))
mmmm… cred ca e cel mai bun suc din lume!
ador sa storc fructe, sunt atat de bune si de sanatoase sucurile de fructe!
e foarte foarte bun, delicios! merge si cu un strop de sirop de catina, in caz ca ni se pare amar.
Buna!Foarte frumos blogul tau.Te citesc mereu cu placere!
Spune-mi te rog de a ce firma e inhalantul?Multumesc.O seara frumoasa!
Salve, Simona,
m-au bucurat gandurile frumoase pe care mi le-ai trimis, incerc sa scriu despre lucruri cat mai placute si mai naturale, mai lejere, mai linistite. uneori imi reuseste, nu intotdeauna, nu.
in ce priveste inhalantul, este Tisofit Inhalant, facut de TIS farmaceutic.
Din pacate nu mai am cutia sa iti spun exact ce contine, caci pe sticluta nu sunt multe informatii. mie imi place, il folosesc de mult, si uite, nici nu ii stiam numele 🙂