20131107_131212

 

Balsamul/crema/untul/etc de buze este un produs de care nu ma despart niciodata si mereu am in geanta un balsam pentru hidratarea buzelor, in caz de orice. Cred ca e produsul cosmetic cu care am cea mai lunga istorie, desigur, in afara de sapun, sampon, deodorant. Tineti minte strugurelul de buze de la Farmec sau batoanele/balsamurile de buze de la Labello? Eu le tin minte foarte bine, cel de la Farmec il foloseam, de fapt cred ca il furam de la doamnele din casa, iar balsamul de buze Labello a fost ani de zile alaturi de mine, desigur cel cu ambalajul albastru era cel mai cunoscut, insa nu cred ca mi-a scapat vreunul de culoare diferita fara sa il folosesc 🙂

Acum, la noi Labello s-a transformat in Nivea, tin minte ca nu mi-a placut foarte mult schimbarea, desi imi plac multe produse de la Nivea, dar, nu stiu, Labello cred ca imi amintea de liceu si adolescenta si poate vroiam sa ramana asa.

Toamna asta m-am pricopsit cu un unt de buze de la The Body Shop.  Desi sunt o mare fana a unturilor de corp The Body shop, nu cred ca m-am oprit pana acum la raftul cu ingrijirea buzelor 🙂 L-am cumparat de vreo luna, impreuna cu multe alte produse The Body Shop, care vor trece si ele pe-aici, si ne intelegem foarte bine. Are o textura foarte densa, sta pe buze destul de mult timp, le hidrateaza si are un miros subtil si delicios de shea, miros pe care eu il ador si cand vine vorba de untul de corp cu shea The Body Shop, pe care tocmai l-am terminat, din pacate. Dar am altul, cu mango, mi se pare, pe care il voi incepe zilele astea.

Ca un mic sfat, folositi zilnic cate un balsam de buze, nu asteptati ca buzele sa fie crapate de frig si vant, pentru ca perioada asta avem toate sansele ca tenul si buzele sa sufere, foloseste cu incredere balsamul de buze, hidrateaza bine buzele, pentru ca nimic nu e mai… putin estetic decat niste buze crapate si deshidratate date cu ruj…

Iata cum descriu producatorii produsul:

Contine unt de shea aprovizionat prin programul Community Fair Trade din Ghana, unul dintre cele mai bune produse naturale hidratante. Femeile din Ghana l-au utilizat timp de secole pentru a-si proteja pielea impotriva vanturilor uscate ale Saharei. Deci de la cine altcineva am putea procura unul de shea daca nu de la asociatia Tungteiya Shea Butter Association din nordul Ghanei. Aceasta este o asociatie formata din aproximativ 400 femei din 10 sate, carora le asiguram un pret corect in schimbul acestui produs. Din momentul inceperii colaborarii cu The Body Shop, femeile au reusit sa isi schimbe radical modul de trai; s-au construit conducte de apa si puturi ce au redus timpul pierdut cu obţinerea apei; s-au imbunatatit locuintele, serviciile medicale, hrana si respectul de sine. Un alt aspect important ar fi ca acum le pot oferi copiilor, in special fetelor, sansa de a merge la scoala.
Mai contine ceara de albine aprovizionata prin programul Community Fair Trade din Africa si vitamina E antioxidanta pentru intretinerea si ingrijirea buzelor.

Gasiti acest produs in magazinele The Body Shop, sau online

Comments

comments