546582_3026621029308_1004541382_n

 

Am fotografia asta in laptop de cel putin un an de zile. Nu mai stiu de unde am salvat-o, de pe Facebook sau de pe Pinterest, una din doua, caci nu tin minte sa fii citit un articol care sa fie legat de aceasta fotografie.

Dar, ca tot se apropie sarbatorile de iarna, si incepe o lunga serie de mese impreuna cu familia reunita, prezentari de parinti, prieteni, cine cu eticheta sau cu eticheta… mai mica, intotdeauna e bine sa tinem cont de anumite reguli, insa si de regulile casei in care ne aflam. Intotdeauna am citit foarte mult despre bunele maniere, inca de mica mi-au fost puse in brate carti cu aceasta tematica, intr-un fel mi-ar face placere sa scriu despre ele… as avea atatea idei… Trebuie sa imi fac curaj sa pornesc o intreaga serie de postari de acest fel.

Revenind la imaginea de mai sus, eticheta cere sa nu stam rezemati cu spatele de spatarul scaunului atunci cand stam la masa. Asta daca vrem sa fim eleganti si sa respectam etichetele acestea. Distanta dintre spatarul scaunului si spatele nostru ar trebui sa fie de o palma, sau un soarece 🙂 sau maxim 10 cm. Genunchii, in schimb, ar trebui sa ajunga putin sub masa, insa avem grija ca trunchiul sa nu fie foarte apropiat de masa, iar mainile le asezam pe masa pana la jumatatea antebratului, nu se sta cu tot antebratul pe masa, in niciun caz cu coatele.

Picioarele sub masa stau unul langa celalalt, sau unul peste celalalt, incrucisarea se face la nivelul gleznei. Daca suntem putini atenti la imagine sau daca ne imaginam noi aceste pozitii, ei bine, acestea sunt facute ca sa stam cu spatele drept, sa avem tinuta corporala eleganta, dar sa nu stam totusi intr-o pozitie rigida.

Care a fost ultima oara cand v-ati gandit la pozitia corpului, in timp ce erati intr-o intalnire sau la masa?

 

 

Comments

comments