In al doilea sau in al treilea an de facultate, mi-am cumparat o pereche de pantofi foarte frumosi, insa mai inalti decat ce purtam  eu in general, fiind luata de valul “cu cat ai tocuri mai inalte, cu atat esti mai …” (fill in the blank). Aveau tocurile cam de 11, 12cm, destul de groase, ceea ce ii facea destul de comozi, dar pur si simplu, nu ma simteam bine purtand acei pantofi, fie ca ii purtam cu fuste, fie ca ii purtam cu pantaloni. Aveam un ghimpe impotriva lor, dar nu imi explicam exact de ce, pentru ca mi se pareau f frumosi, si erau foarte ok la purtat. Asa ca nu i-am mai purtat o perioada, asteptand sa imi vina cheful sa ii port. Urmatoarele dati cand i-am luat in picioare, ma simteam ca o barza cocotata pe un stalp, asa ca am renuntat la a-i purta, si i-am facut cadou unei fete care ii aprecia mai tare decat o puteam face eu.

Dupa o vreme, slefuindu-mi gusturile prin nenumarate carti de moda si stil, reviste de moda, sau bloguri de nisa, mi-am dat seama ca NU sunt genul de femeie care crede ca eleganta este direct proportionala cu inaltimea tocurilor, cu “goliciunea decolteului”, sau orice alte expresii care ar putea intra in aceasta categorie.

Da, de cele mai multe ori ridic cate o spranceana ( pe interior, asa), atunci cand vad o “doamna eleganta” cu tocuri de 12 cm la ora 8 dimineata, indreptandu-se spre locul de munca, nu venind acasa de la o petrecere care a tinut pana dimineata.

Da, ridic cate o spranceana ( tot pe interior), cand vad alte “doamne elegante”, la nunti sau alte petreceri, cu tocuri de… 14, sa zicem asa, dar care stau pe scaun, la masa, in loc sa danseze si sa se simta bine, pentru ca… SOC si GROAZA ( vorba unei femei clasice, in viata), sunt lovite de dureri de picioare dupa doar o ora sau doua de petrecere. Nu, nici nu le mai iau in calcul pe acelea care se descalta.

Mai ridic din spranceana atunci cand vad mame care isi plimba copiii prin parcuri purtand asemenea tocuri, in loc sa poarte ceva comod, sa alerge in voie cu micutii, sau, daca micutii sunt prea micuti, pur si simplu, sa fie si ele mai lejere.

M-am intrebat o data ce fac aceste femei care poarta in plina zi tocuri cu inaltimi ametitoare, atunci cand merg la un eveniment special. Raspunsul este si mai simplu: iau aceiasi pantofi, indiferent de ocazie (vazut-am cazuri), sau ii scot din dulap pe cei numiti 16cm, evident!

In ultimii doi ani mi s-a parut ca aproape toate magazinele au fost intoxicate de pantofii cu platforme care mai de care mai oribile si mai ne-feminine. De fiecare data cand vroiam sa ii caut o pereche noua de pantofi, mi se irita simtul estetic atat de tare, incat daca gaseam niste “clasici, simpli, cu tocuri de 8,9”, mi se parea o adevarata victorie, pentru care m-am luptat uneori si ore, si orase in sir!

Cel mai bine si mai bine ma simt in kittens heels, atunci cand vine vorba de pantofi-de-purtat-toata-ziua, sau inpumps, de 8, 9 cm, atunci cand vine vorba de pantofi-de-ocazie.
Cum ar putea cineva sa o uite pe minunata Audrey purtand pantofi kitten heels?

( ma gandeam sa fac o comparatie cu poza lui Audrey versus o femeie cu tocuri de 14. Pur si simplu n-am putut sa stric eleganta pura si covarsitoare pe care o are Audrey, sau oricare femeie care are incredere in ea si poarta ceva cu placere, nu pentru ca asa spune “moda”)

 

Comments

comments