Paste cu broccoli si parmezan
Stiti zilele alea cu multa multa mancare, numite Sarbatorile de Iarna?
Ei bine, eu am renuntat la atata mancare ai am facut si chestiuni mai lejere, pentru siguranta si sanatatea mea 🙂
Am mai spus in repetate randuri ca nu consider ca o prajitura care are 700 de grame de zahar in ea m-ar putea ajuta la ceva, nu, mai mult m-ar incurca. Prefer fructele, sucurile proaspete de fructe, mult mai sanatoase si mai simplu de facut!
La fel si cand vine vorba de mancare! Mai lejer, cu mai putine ingrediente procesate si fripte…
Iata un exemplu deosebit de bun de masa lejera, brunch, pranz, cina… ce vreti voi!
Plus, e un fel de mancare pe care il putem duce la birou intr-o caserola, mie intotdeauna pranzul de la birou imi da batai de cap, am impresia ca nu mai am idei …
Eu am folosit niste paste din gama Deluxe de la Lidl, vreo 300 de grame si un buchet de brocoli, caruia i-am taiat tulpina, si l-am impartit in buchetele mai mici.
Am fiert pastele separat, in apa cu un strop de sare, iar brocoli separat.
Intr-o tigaie am pus niste usturoi, am adaugat legumele cand au fost aproape fierte, apoi pastele scurse, o lingura-doua de apa si una de smantana. Apoi, parmezan fara numar, fara numar… iar rezultatul a fost incredibil de gustos…
Am sa refac cu siguranta reteta de paste cu brocoli si parmezan, cred ca merge cu foarte multe tipuri de paste, in special cu fussili si tagliatelle, poate si cu penne, cu siguranta gustul va fi de fiecare data unul aparte!
Ahhh… evident, este o reteta care merge repede, dar se consuma la fel de repede!
Pofta buna!
Astea sunt pastele mele preferate, dar adaug si pesto din belsug si sunt absolut delicioase!
eu pe astea le-am facut cu niste busuioc uscat, salvat din cel pe care il aveam in ghivece in timpul verii.
imi mai zicea o prietena de o lingura generoasa de pesto, trebuie sa incerc si eu!
Asa pofta si foame mi s-a facut acum..si nu am mai mancat nimic de la opt dimineata. Salivez, nu alta! 🙂
si eu am scris asta intr-o pauza de munca, si mi se facuse asa o pofta de paste, incredibiiiil 🙂