Sa potrivim branza cu vinul
La fel cum suna o replica din Shakespeare adresata actorilor, aproape la fel suna o replica adresata celor care isi doresc sa fie gazde minunate, sa ofere platouri interesante oaspetilor lor sau de ce nu, sa faca o cina surpriza pentru colegul de apartament: potriviti branza cu vinul si vinul cu branza.
La mine in casa nu prea se beau tarii, de fapt nici nu avem, doar daca primim cadou la cate o sarbatoare sau zi de nastere, asa ca mesele din weekend vin acompaniate de vin.
La inceput, cand inca nu stiam bine cum sa potrivesc mancarea cu vinul, ma gaseai adesea stand in fata raftului cu vin si cautand pe internet ce cu ce se potriveste.
Astazi va prezint un mic indrumar in alegerea vinului potrivit cu branza si mai potrivita.
Ies niste combinatii delicioase, perfecte pentru a fi servite ca aperitive sau ca feluri de sine statatoare la petreceri.
Foto: Â loveletterstohome.com
Combinatia mea preferata pe care nu as rata-o niciodata, desi toate combinatiile de mai sus imi plac, este mozarella cu sauvignon blanc si gouda cu merlot.
Ati incercat vreodata sa faceti un aperitiv doar cu branza si vin?
Care combinatie ati alege-o?
bine te-am gasit si la multi ani!
sunt maaree fan branzeturi! 🙂
Coco, bine ai revenit!!!
Sa avem cu totii un an bun!
Tu ce combinatii de vin cu branza ai face?
Nu am incercat 😀 daca e o branza buna dispare rapid, de abia imi ajunge pentru mancare, iar vinul il beau seara cand stau la laptop, dar nu inainte sa ma culc, asa ca drumurile lor sunt separate in cazul meu, desi mereu am vrut sa incerc si asa. Sper intr-o zi sa reusesc sa fac acest lucru 😀
Macy, ma asteptam de la tine sa vii cu idei :))
Glumesc, stiu ca e o chestiune de preferinte… 🙂
Poate incerci, cu niste bruschete. Asa suna mai bine?