Soarta cruda a unor rosii uscate…
Imi era dor sa gatesc. Imi era foarte-foarte dor. Imi era dor sa imi beau cafeaua in bucataria mea, un ochi sa arunc pe site-uri de design, celalalt pe cele de beauty, iar in mana sa am ultimul numar Good Food. Apropo, numarul de septembrie Good Food a fost italian-special, si va fi o inspiratie pentru mine in saptamanile care urmeaza.
Am facut de toate weekendul care tocmai a trecut. A fost exact asa cum mi-am dorit: am dormit mult, am gatit mult, m-am informat mult. Am facut piata sambata dimineata, cand era soare, tarabele erau pline ochi de fructe si legume proaspete, flori multicolore si toate bunatatile verzi ale pamantului. Asa ca am ochit niste rosii cherry, simtindu-ma vinovata ca vara asta am uitat sa fac cateva borcanase de rosii uscate cu busuioc, usturoi, si ulei de masline – o bunatate si jumatate, de folosit la foarte multe retete cu tenta italiana 🙂
Asa ca am luat rosiile cherry cu gandul sa fac macar 2, 3 borcane. Pentru ca nu mai e vreme potrivita de uscat rosii la soare, le-am pus in cuptor. Le-am taiat in jumatate, am asezat niste hartie de copt pe gratarul unei tavi, si le-am pus la cuptor pentru vreo 2, 3 ore. La inceput, la 100 de grade, apoi dupa vreo ora, la vreo 70, apoi am scazut la 50.
Tocmai ce planuiam “sa vada si ochii mei” un film, imi parea rau ca nu am facut niste chipsuri de cartofi la cuptor, asa ca am mancat o parte din rosii, pentru ca nu te puteai abtine 🙂 Mirosea atat de bine in bucatarie, ca era greu sa ignori mirosul.
Am lasat tava in cuptor sa se raceasca, iar dimineata, evident, mi-am dat seama ca … nu mai am ce pune in borcane… Asa ca am hotarat sa fac niste bruschete cu rosii uscate, busuiocul proaspat imi suradea de pe geamul bucatariei, iar in frigider ma astepta un borcan de file de sardine.
Am prajit niste paine, am amestecat rosiile uscate cu busuiocul proaspat cules si cateva sardine mici si simpatice, un strop de ulei de masline, si a fost gata o portie de bruschete minunate 🙂
Daca nu uscati rosiile prea tare, nici nu prea aveti nevoie sa completati cu mult ulei de masline, deoarece vor fi destul de zemoase.
Asta a fost soarta rosiilor mele uscate, asa ca zilele viitoare, sper sa reusesc sa pun macar 2, 3 borcane de rosii cu busuioc 🙂
Leave a Reply